Page content

Stickers afval scheiden en recycling stickers

Stickers Afval scheiden: Grijze Restafval sticker, Groene GFT afval sticker, Oranje PMD sticker, Blauwe Oud papier sticker, Stickers afval scheiden en recycling stickers helpen u bij het scheiden van afval. Er zijn diverse soorten afvalrecycling stickers, zoals de door ons ontworpen GFT sticker, Plastic, Metalen & Drankkarton (PMD) sticker, restafval sticker, oud papier (papier & karton) sticker en incontinentie sticker. Daarnaast bieden wij u ook stickers met afvalscheiding pictogrammen ontwikkeld door Rijkswaterstaat (IenW).  De stickers kunt u los of als set bestellen.

GFT sticker – GFT logo 

Stickers afval scheiden - GFT afval sticker Met de Groente Fruit en Tuin sticker (GFT sticker) wordt het scheiden van afval een stuk makkelijker. Plak de sticker op de buitenkant van je afvalemmer of container. De sticker is snel herkenbaar door de kleur groen. Plak deze op een bijpassende groene emmer en kinderen herkennen het meteen. Een keer uitleggen en het is ze duidelijk. Bezoekers zien vaak ook meteen hoe het werkt. De stickers zijn waterbestendig. Ideaal voor op school, op het bedrijf, op de (sport)vereniging of thuis. De Groente-, fruit- en tuinafval categorie (blauw) ofwel gft is afval van huishoudens in de vorm van schillen en resten van groenten, fruit en aardappelen, resten van gekookt eten, vlees- en visresten (inclusief graten, schelpen en botjes), pinda- en notendoppen, eierschalen, plantaardige olie, gestold vet, onkruid, klein snoeiafval, gemaaid gras en bladeren.

In diverse formaten leverbaar.

Bestellen

PMD sticker – PMD logo

Stickers afval scheiden - Plastic Metaal Drankkarton-PMD stickerMet de PMD sticker wordt het scheiden van Plastic, Metalen & Drankkarton (PMD) een stuk makkelijker. Plak de sticker op de buitenkant van je afvalemmer of container. De sticker is snel herkenbaar door de kleur oranje. Plak deze op een bijpassende oranje emmer en kinderen herkennen het meteen. Een keer uitleggen en het is ze duidelijk. Bezoekers zien vaak ook meteen hoe het werkt. De stickers zijn waterbestendig. Ideaal voor op school, op het bedrijf, op de (sport)vereniging of thuis. Bij de PMD categorie (Oranje) hoort Plastic thuis, Metalen zoals blik en Drinkpakken zoals melkpakken.

In diverse formaten leverbaar.

Bestellen

 

Restafval sticker – Restafval logo

Stickers afval scheiden - Restafval stickerMet de Restafval sticker wordt het scheiden van Restafval een stuk makkelijker. Plak de sticker op de buitenkant van je afvalemmer of container. De sticker is snel herkenbaar door de kleur grijs. Plak deze op een bijpassende grijze emmer en kinderen herkennen het meteen. Een keer uitleggen en het is ze duidelijk. Bezoekers zien vaak ook meteen hoe het werkt. De stickers zijn waterbestendig. Ideaal voor op school, op het bedrijf, op de (sport)vereniging of thuis. De Restafval categorie (grijs) is het gedeelte van het huishoudelijk afval (maar ook van industrieel en bedrijfsafval) dat overblijft nadat al het recyclebare afval is gescheiden.

In diverse formaten leverbaar.

Bestellen

 

Papier en karton sticker – Oud papier logo

Stickers afval scheiden - Oud papier stickerMet de Oud papier sticker wordt het scheiden van afval een stuk makkelijker. Plak de sticker op de buitenkant van je afvalemmer of container. De sticker is snel herkenbaar door de kleur blauw. Plak deze op een bijpassende blauwe emmer en kinderen herkennen het meteen. Een keer uitleggen en het is ze duidelijk. Bezoekers zien vaak ook meteen hoe het werkt. De stickers zijn waterbestendig. Ideaal voor op school, op het bedrijf, op de (sport)vereniging of thuis. Bij Oud papier categorie (blauw) horen oude kranten, tijdschriften en reclamedrukwerk. Verder zijn ook kartonnen dozen, kleine kartonnen verpakkingen van bijvoorbeeld thee, macaroni en waspoeder, golfkarton, oude (telefoon)boeken, computervellen en ander kantoorpapier, wc-rolletjes, enveloppen, reclamefolders, papieren zakken, eierdozen en cadeaupapier geschikt om opnieuw te gebruiken.

In diverse formaten leverbaar.

Bestellen

 

Incontinentie en luiers sticker – Incontinentie/luiers logo

Incontinentie-Luiers stickerMet de Incontinentie-Luiers sticker wordt het scheiden van afval een stuk makkelijker. Plak de sticker op de buitenkant van de afvalcontainer. De sticker is snel herkenbaar door de kleur mint groen. De stickers zijn waterbestendig.

Leverbaar in formaat 346 x 400 mm (bxh)

Bestellen

 

 

Afvalscheiding stickers (pictogram volgens IenW) – [NIEUW]

Rijkswaterstaat van Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft standaardsets van kleuren, namen en pictogrammen voor afvalscheiding ontwikkeld.  Via Emmers-bedrukken.nl kunt u diverse van deze pictogrammen als Afval scheiden sticker bestellen, zoals de GFT/Etensresten, Glas, Papier, Plastic, Plastic Verpakking/Blik/Drinkverpakking, Plastic verpakkingen/drinkpakken en Rest afval.

De Afvalscheiding stickers kunt u los of als set van 5 stickers bestellen.

Afvalscheiding-pictogram-Rest-sticker-EB101R Afvalscheiding-pictogram-Plasticverp-drink-sticker-EB101PD Afvalscheiding-pictogram-Plasticverp-blik-drink-sticker-EB101RPBD Afvalscheiding-pictogram-Plastic-sticker-EB101Plastic Afvalscheiding-pictogram-Papier-sticker-EB101P Afvalscheiding-pictogram-Glas-sticker-EB101G Afvalscheiding-pictogram-GFT en etensresten-sticker-EB101GFTAfvalscheiding-pictogram-Beker-sticker-EB101B

Leverbaar in formaat:

– 65 x 85 mm (bxh)

– 130 x 170,5 mm (bxh)

– 221 x 290 mm (bxh)

Bestellen (IenW stickers)

Specificaties afval scheiden stickers

• Full-colour
• UV en Waterbestendig
• Wit glans vinyl
• Geschikt voor binnen- en buitengebruik
• Permanent klevend

Beschikbaar in deze sticker formaten

Afhankelijk van het type stickers, zijn deze in een of meerdere formaten verkrijgbaar. Enkele standaardformaten zijn:

 • 65 x 85 mm (bxh), dit formaat geldt voor de stickers volgens IenW pictogram.
 • 130 x 150 mm (bxh)
 • 130 x 170,5 mm (bxh), dit formaat geldt voor de stickers volgens IenW pictogram.
 • 210 x 242 mm (bxh)
 • 221 x 290 mm (bxh), dit formaat geldt voor de stickers volgens IenW pictogram.
 • 346 x 400 mm (bxh)

Wilt u een afwijkend formaat stickers bestellen? Dan kunt u het beste even contact met ons opnemen. Naast de standaardformaten zijn er veel mogelijkheden bij Emmers-bedrukken.nl en wij helpen u graag.

Bestel een Stickerset afval scheiden stickers

Wilt u diverse varianten stickers kopen, dan is het voordeliger om ze als set te bestellen. Bestel bijvoorbeeld een stickerset met 3, 4 of 5 Afval scheiden stickers:

Stickers Afval scheiden: Grijze Restafval sticker, Groene GFT afval sticker, Oranje PMD sticker, Blauwe Oud papier sticker,

Stickerset van 5 afvalscheiding stickers volgens IenW pictogram-GFT-Glas-Papier-PBD-Rest

 

Afval scheiden Tip

groene, grijze en oranje emmers met afvalinzamelingsstickers voor Openbare Basisschool Brandevoort Plak de afval scheiden stickers op een emmer of bak in bijpassende kleur.  Daarmee is snel herkenbaar, waarin welke afval mag.

De emmers voorzien van sticker worden in diverse scholen ingezet als “afvalemmer”. Ze worden in de klas en aula’s geplaatst. Ze worden ook gebruikt voor afval sorteren spel op school. Zo kunnen kinderen en scholieren op een eenvoudige manier leren hun afval te scheiden.

 

Start met afval recycling!

Stickers bestellen

  Comment Section

  9 reacties op “Stickers afval scheiden en recycling stickers


  Door A. de Haas op 31 maart 2019

  Jammer dat jullie geen sticker hebben voor de gescheiden inzameling van GLAS


  Door Emmely Louwers op 10 april 2019

  Dat vond ik ook! Wil graag alles beplakken met gelijke stickers en dan mist die inderdaad.


  Door Marc op 11 april 2019

  Beste A. de Haas,
  Bedankt voor uw suggestie. We gaan kijken of we deze in ons assortiment kunnen gaan opnemen. Kunt u via info@emmers-bedrukken.nl laten weten hoeveel Glas stickers u zou wensen?


  Door Marc - emmers-bedrukken op 11 april 2019

  Beste mevrouw Louwers,
  Bedankt voor uw reactie. We zullen hierover contact met u opnemen. Mvgr ^Marc, emmers-bedrukken.nl


  Door Dennis Tuitel op 23 april 2019

  Ik wil graag de stikkers bestellen alleen als er ook een stikker glas is te bestellen  Door Henri op 15 juni 2019

  Ik zou graag ook de sticker “blik” of “metaal” (blik en metaal) zien. Dit word in onze gemeente sinds kort ook apart van het plastic ingezameld.
  Kleur zwart?

  En klein chemisch afval en batterijen in de kleur rood om het echt af te maken?


  Door R Vet op 26 augustus 2019

  Als ik vandaag bestel, wanneer heb ik de stickers dan in huis


  Door ^Marc, emmers-bedrukken.nl op 26 augustus 2019

  Als u de stickers vandaag besteld, kunnen wij deze binnen circa 1-2 werkdagen bij u bezorgen. Uiteraard als het door u besteld aantal voorradig is. mvg. emmers-bedrukken.nl

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.