Afval sorteren spel voor kinderen

Afval sorteren spel voor kinderen

Om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met afval recycling heeft Gemeente Oss een afval sorteren spel bedacht. Het is een eenvoudig, leerzaam spel en de kinderen vinden het allemaal leuk!

Benodigdheden afval sorteren spel

 • Zes 12 liter ECO emmers in de afval recyclingskleuren, voorzien van recycling stickers.emmers afval sorteren spel op een rij
  – Zwarte emmer voor Restafval (of grijze emmer)
   – Gele emmer voor Glas
   – Rode emmer voor KCA
   – Groene emmer voor GFT (of limoen groene emmer)
   – Blauwe emmer voor papier
   – Oranje emmer voor PMD
 • Twee bakken met (schoon) huishoudelijk afval uit de dagelijkse praktijk.
 • Van alle afvalstromen enkele voorwerpen.
 • En een afvalknijper om het extra leuk te maken.

 

Spelregels afval sorteren spel

Meisje speelt Afval sorteren spel op schoolDe kinderen staan in een rij op afstand van de emmers bij de bak met afval. Ze pakken met de knijper een voorwerp uit de bak en doen dit in de juiste emmer (bij de juiste afvalstroom). En je kunt er bij vragen waarom ze het daarbij doen, of als het niet goed is aan de volgende vragen waar die het bij zou doen. En natuurlijk meteen aangeven wat er van gemaakt kan worden..(PET flesje wordt fleecetrui, drankkarton wordt WC papier etc. )

Je kunt het ook in twee teams doen en spelen wie het eerste de bak met afval leeg heeft.

Over de schrijver
Marc Dekkers (1972) is eigenaar van Emmers-bedrukken.nl en het communicatie- & evenementenbureau Comee. In 2012 heeft hij emmers-bedrukken.nl opgericht. Gespecialiseerd in het bedrukken van kunststof emmers. Door de jaren heen is het assortiment kunststof emmers uitgegroeid tot wellicht een van de grootste in Nederland. Verder voegt emmers-bedrukken.nl regelmatig nieuwe producten toe. Enkele voorbeelden zijn gereedschapsbakken, voerscheppen. Emmers-bedrukken.nl hecht grote waarde aan een goede kwaliteit drukwerk. Dat uit zich in een sterke hechting en lange levensduur. Zo zijn de bedrukte emmers en andere items, relatiegeschenken die jaren meegaan.
Reactie plaatsen