25 juni 2017 
8 min. leestijd

spelletjes met water: 20+ leuke waterspelletjes voor buiten

spelletjes met water: 20+ leuke waterspelletjes voor buiten

Waterspelletjes, het is niks leuker voor kinderen om met water te spelen. Al van jongs af aan vinden ze met water spelen leuk. In bad lekker spetteren, als het regent met je schoenen door de plassen lopen en uiteraard in de zomervakantie lekker spelen met water, anderen nat spuiten of met waterballonnen overgooien.

waterspelletjes, spelletjes met emmers waterWe hebben een aantal waterspelletjes op een rij gezet. Leuke waterspelletjes voor kleuters en kleine kinderen. Leuk voor op de camping of als je op vakantie gaat naar het strand, voor een kinderfeestje of verjaardagsfeestje bij mooi weer, maar ook gewoon om samen met je vriendjes en vriendinnetjes op straat en in de tuin te spelen.

20+ leuke waterspelletjes voor buiten

1.    Waterbommen gooien

Benodigdheden: twee grote emmers en waterballonnen.
Spelregels: Vul de emmers met waterbommen. De kinderen moeten een vraag beantwoorden of een opdracht doen. Hebben ze het goede antwoord gegeven, dan mogen ze een vrijwillig ‘slachtoffer’ met bommetjes bekogelen.

2.    Waterestafette (1)

Benodigdheden: plastic bekers, twee emmers per team.
Spelregels: De kinderen verdelen in een twee of meer gelijke rijen. Aan het begin van de rij een volle emmer water zetten en aan het eind van de rij een lege. Alle kinderen moeten gaan zitten en een beker tussen hun voeten klemmen. Het eerste kind vult de beker met water uit de emmer en probeert het water met de voeten in de beker van het tweede kind te gieten. (Voor jongere kinderen is het met de hand overgieten al lastig genoeg!) Zo ga je verder tot de laatste van de rij het water in de emmer kan gieten. De ploeg die binnen de afgesproken tijd, de volste emmer met water is de winnaar.

Variatie: Bij elke nieuwe ronde bepaalt de spelleider op welke manier het emmertje doorgegeven wordt: zijwaarts, door de benen, over het hoofd…

3.    Waterestafette (2)

Benodigdheden: vier pionnen, twee emmers met water, acht plastic bekertjes.
Spelregels: Een parkoers leggen 2 kinderen af met kleine hindernissen. In de hand houden ze een bekertje water vast en proberen dit heelhuids over te brengen. Welk kind heeft nog het meeste water in het bekertje zitten.
Een variatie op dit spel is kan gespeeld worden met kleine jukken (een stok met 2 emmertjes aan een touw eraan).

4. Waterestafette (3)

Benodigdheden: plastic bekertjes.
Spelregels: De kinderen hebben allemaal een plastic beker met water. Ze staan in een rij achter elkaar. Het kind vooraan in de rij blijft vooruit kijken en giet zijn of haar beker naar achteren leeg. Het kind daarachter moet dit water opvangen in zijn of haar beker en doet vervolgens hetzelfde.

5. Waterestafette (4) Spons of dweil estafette

Benodigdheden: Twee emmers met water, een lege emmer, dweil of spons.
Spelregels: Twee teams staan in een rij naast elkaar met telkens twee meter tussen elke speler. De eerste speler vult een spons met water in de emmer, gooit hem naar de volgende speler, die gooit de spons weer verder. Als de spons bij de lege emmer komt, wordt deze uitgeknepen. Wie als eerste de emmer vult, wint.

6.    Waterstapelen

Benodigdheden: vier emmers, 50 plastic bekertjes en twee tafels.
Spelregels: Kinderen proberen een toren te bouwen van plastic bekertjes die met water gevuld zijn. Welke kleuter bouwt de hoogste toren voordat hij omvalt!

7.    Waterballonspelen

Benodigdheden: 100 waterballonnen, 1 theedoek, 1 emmer, 1 prikklokbal.
Spelregels: Kinderen vinden ballonnen altijd leuk. Met waterballonnen valt nog meer te beleven, je moet er wel rekening mee houden dat deze ballonnen wat duurder zijn en dat je wat werk moet verzetten om ze te vullen (dus het kost ook wel wat tijd!). Twee spellen die leuk zijn om te spelen zijn;
– Geblinddoekt waterballon mikken in een emmer zonder dat ze kapot gaan (individueel spel).
– Waterballon overgooien in een kring en wachten wie er nat wordt. Hiervoor kun je in de winkel ook een prikklokbal kopen (in de bal doe je de waterballon en na een minuut wordt in de bal de ballon lek geprikt).

8. Waterballonnen vangen

Benodigdheden: vergiet, fietshelm, waterballonnen.
Spelregels: Dit spelletje vereist iets meer voorbereiding. Maak een vergiet vast op een fietshelm met touw. Een kind zet de fietshelm op en een ander kind (of andere kinderen) proberen nu waterballonnen in het vergiet te gooien. Het kind met de ‘fietshelmconstructie’ op probeert de waterballonnen te vangen. Je begint dichtbij en je kunt het steeds moeilijker maken door op grotere afstand te gaan staan.

9.    Koeienvlaaienspel

Benodigdheden: twee grote emmers, twee kleine emmers en twee plastic schepjes.
Spelregels: Koeienvlaaien is vies maar wel leuk. Kinderen moeten bij dit spel modder vanuit de emmer (of zandbak) scheppen in een bekertje en dit zo snel mogelijk overbrengen naar de kleine emmer die iets verderop staat. Welke kleuter brengt het snelst drie keer een bekertje koeienvlaai modder over.

10. Emmer werpen

Benodigdheden: 5 – 10 kleine emmers.
Spelregels: Zet een aantal emmers bij elkaar en geef de emmers punten. Laat de kinderen van een afstand met een (tennis)bal in de emmers gooien. Variatie: Ringen om lege flessen heen werpen. Vul je de emmers met water, dan wordt het spel wat moeilijker, omdat de emmers door het water zwaarder zijn, is het moeilijker om de emmers omver te werpen.

11. Wie gooit er 6?

Benodigdheden: grote emmer en dobbelsteen.
Spelregels: De kinderen gaan in een kringetje zitten en in het midden zet je een emmer of teil met water. De kinderen gooien nu om de beurt met een dobbelsteen. Het kind dat 6 gooit mag de andere kinderen nat spetteren door in de emmer met water te ‘splashen’.

12. Ladderspel met waterballonnen

Benodigdheden: een ladder (of waslijn), vellen papier, stift, waterballonnen.
Spelregels: Pak een ladder en hang aan elke trede een papier met een puntenscore erop. In plaats van de ladder kan je ook een waslijn ophangen en daar de blaadjes met puntenscore aan hangen. De kinderen kunnen nu met waterballonnen een papiertje met een bepaald aantal punten proberen te raken. Het kind met de meeste punten na een aantal afgesproken rondes heeft gewonnen.

13. Daar heb je Flipper!

Benodigdheden: vier grote emmers en twee plastic bekers en twee paar zwemvliezen.
Spelregels: De kinderen doen allebei de zwemvliezen aan en je vult twee emmers met water. De kinderen moeten nu de inhoud van de ene emmer overbrengen naar de andere emmer met behulp van de plastic bekers. Maar…. ze hebben zwemvliezen aan dus dat loopt niet zo lekker en dat maakt het lastig om geen water te morsen.

14. Knikkerspel

Benodigdheden: twee grote emmers, knikkers.
Spelregels: Vul twee of meerdere emmers met water en leg er een heleboel knikkers in. Je kunt er stoelen voorzetten zodat de kinderen zitten en hun voeten in de teil hebben. Je legt een theedoek naast elke teil. Het kind dat binnen 1 minuut de meeste knikkers met zijn of haar tenen uit de teil kan halen en op de theedoek legt heeft gewonnen.

15. Tikkie, je bent….nat

Benodigdheden: Twee emmers water, plastic bekertjes.
Spelregels: Een tikker gaat midden in het speelveld staan. De andere deelnemers moeten van de ene naar de andere kant rennen. De tikker probeert een beker water in hun gezicht te gooien. Kinderen die getikt zijn, pakken zelf ook een plastic bekertje met water en gaan helpen om de rest te tikken.

16. Sponstikkertje

Benodigdheden: 1 emmer, 1 spons.
Spelregels: Ouderwets tikkertje, maar dan word je getikt met een natte spons. Lekker koel!

17. Spons doorgeven

Benodigdheden: 1 emmer, 1 spons.
Spelregels: De kinderen gaan op hun rug liggen met hun benen omhoog. Je maakt een spons goed nat en het eerste kind klemt de spons tussen zijn of haar voeten. Nu geeft hij of zij de spons door naar het volgende kind, dat de spons ook weer met zijn of haar voeten moet pakken. Gegarandeerd pret want de kinderen worden natuurlijk kletsnat!

18. Tienbal met natte dweil of spons

Benodigdheden: Twee emmers water, 1 dweil of spons.
Spelregels: Spelers gooien een natte dweil/spons tien keer door naar hun eigen groep. De andere groep probeert dit te verhinderen. De dweil of spons mag niet op de grond vallen of in handen komen van de tegenstander. Maar ze mag niet uit de handen worden getrokken.

19. Flessenvoetbal

Benodigdheden: frisdrankflessen, 1 voetbal.
Spelregels: Elk kind gaat voor 1 met water gevulde plastic petfles staan. De kinderen kunnen in een cirkel staan of als je met twee kinderen bent tegenover elkaar. Met een voetbal moeten ze elkaars fles om zien te krijgen en natuurlijk moeten ze voorkomen dat hun eigen fles omgaat. Als jouw fles om is gevallen, ben je af.

20. Lekkende flessen race

Benodigdheden: vier grote emmers, twee frisdrankflessen.
Spelregels: Dit is een leuk spelletje om op een kinderpartijtje te doen. Je maakt 2 teams en je zet aan bij elk team grote emmer gevuld met water neer en een lege emmer ongeveer 10 meter verder. Bij 2 plastic petflessen maak je kleine gaatjes in de bodem. Het wordt nu een estafetterace waarbij het water uit de volle emmer moet worden overgebracht naar de lege emmer door telkens de fles te vullen en met de fles boven het hoofd naar de lege emmer te rennen en het water daar in te doen.

21. Flessen vullen (mond of handdoek)

Benodigdheden: twee emmers water, twee petflessen, twee handdoeken.
Spelregels: Twee teams krijgen elk een emmer met water. Deze wordt aan de startlijn geplaatst. Aan de overkant komt een lege frisdrankfles. In elk team neemt één iemand water in zijn mond en sprint dan langs een hindernissenparcours naar de petfles. Na het vullen van de fles loopt hij terug naar de groep en tikt een teamlid aan. Deze mag dan vertrekken. Het team die het eerste de petfles vol heeft, wint. Je kan ook een variant uitproberen met een handdoek. Drenk de handdoek in de emmer water, sla hem rond je nek, ren langs het parcours naar de overkant en wring de handdoek uit in een kleine emmer.

22. Touwtjespringen met water

Benodigdheden: 1 springtouw, plastic bekertjes
Spelregels: Twee kinderen draaien een groot springtouw. De andere kinderen die ‘in moeten springen’ doen dit met een plastic beker water (tot de rand toe gevuld) in hun hand. Elke kind moet drie keer springen. Wie het meeste water in zijn of haar beker over heeft, is de winnaar.

23. Waterstoelen

Benodigdheden: Twee emmers water, stoelen, ballonnen.
Spelregels: Zet zoveel stoelen als leden van de groep achter elkaar op een rij. Op elke stoel ligt een ballon gevuld met water. Op het fluitsignaal mogen de eerste leden van de groep vertrekken. Ze zitten op de stoel en proberen de ballon stuk te maken zonder hun handen te gebruiken. Als dat lukt, mag de volgende vertrekken. Het team dat als eerste op alle stoelen zit, wint.

24. Siamese tweeling

Benodigdheden: Twee emmers water, ballonnen
Spelregels: Twee teamleden nemen een ballon tussen hun buiken en leggen een hindernissenparcours af. Als de ballon ontploft, moeten ze een nieuwe halen en opnieuw beginnen. Wanneer het team klaar is, mag de volgende tweeling starten. De groep kinderen met het minste ballonnen stuk, wint.

25. Liedjes gorgelen

Benodigdheden: Twee emmers water.
Spelregels: Eén groep gorgelt een liedje met een beetje water in hun mond. De andere groep moet binnen de minuut raden welk liedje het is. Elk goed antwoord levert een punt op.

 Waterspelletjes suggesties

Er zijn tal van waterspelen te bedenken. Heb je suggesties voor leuke waterspelletjes voor buiten, plaats dan jouw spelletje met water gerust in een reactie.

Emmers voor waterspelletjes bestellen

Wil je de leuke waterspelletjes gaan spelen? Voor de meeste spelletjes met water heb je een of meerdere emmers nodig. Wij hebben voor jou speciale waterspelletjes emmer pakketten samengesteld. Met dit pakket heb je bijna alle benodigde emmers waarmee je de meeste waterspelletjes kan spelen.

Waterspelletjes emmer pakket -Bestel nu!

Het waterspelletjes emmer pakket bestaat uit een set van 9 emmers in diverse formaten:

  • 2x grote 12 liter emmers,
  • 2x 5 liter emmers
  • 5x kleine 2,5 liter speelgoedemmer

Waterspelletjes emmer pakket XL- Bestel nu!

Het waterspelletjes emmer pakket XL bestaat uit een set van 17 items, namelijk 16 emmers in diverse formaten en 1 gieter:

  • 4x grote 12 liter emmers,
  • 2x 5 liter emmers
  • 5x kleine 2,5 liter speelgoedemmer
  • 5x kleine 1 liter speelgoedemmer
  • 1x gieter van 1 liter

Losse emmers kopen

Wilt u een specifieke emmer of een emmer in specifieke kleur, dan kan dat ook. Het is mogelijk om emmers los te bestellen bij emmers-bedrukken.nl. Dat kan bij diverse formaten emmers al vanaf 1 stuk . Van kleine speelgoedemmers zoals de 1 liter, 1,5 liter en 2,5 liter kinder emmertjes of de 5 liter huishoudemmer tot grote emmers zoals de 10 liter huishoudemmer en de 12 liter bouwemmer. Elke type emmer is in meerdere kleuren te verkrijgen.

Kleine emmers

Speelgoed emmer kopen 
5 liter huishoudemmer kopen

Grote emmers

10 liter huishoudemmer kopen
12 liter bouwemmer kopen

Emmers bedrukt met logo

De emmers kunnen ook worden bedrukt (vanaf 100 stuks) voor als je de emmers als promotiegeschenk wil voorzien van een bedrijfslogo of tekst.

Bronnen:

wijzeroverdebasisschool.nl/waterspelletjes

mamasopinternet.nl/spelen-met-water-10-leuke-spelletjes-met-water

Over de schrijver
Marc Dekkers (1972) is eigenaar van Emmers-bedrukken.nl en het communicatie- & evenementenbureau Comee.In 2012 heeft hij emmers-bedrukken.nl opgericht. Gespecialiseerd in het bedrukken van kunststof emmers. Door de jaren heen is het assortiment kunststof emmers uitgegroeid tot wellicht een van de grootste in Nederland. Verder voegt emmers-bedrukken.nl regelmatig nieuwe producten toe. Enkele voorbeelden zijn gereedschapsbakken, voerscheppen. Emmers-bedrukken.nl hecht grote waarde aan een goede kwaliteit drukwerk. Dat uit zich in een sterke hechting en lange levensduur. Zo zijn de bedrukte emmers en andere items, relatiegeschenken die jaren meegaan.
....
Door

....

op 19 Jun 2019

Leuk

een persoon
Door

een persoon

op 24 Jun 2019

het is een beetje kinderachtig voor wat oudere kinderen

Celine
Door

Celine

op 26 Jun 2020

Ja dat is wel waar

emmers-bedrukken
Door

emmers-bedrukken

op 26 Jun 2020

De waterspelletjes zijn inderdaad voor kleuters en kleine kinderen bedoelt. We hebben dat in de tekst aangepast.

Iemand die bijna een feestje houdt
Door

Iemand die bijna een feestje houdt

op 06 Jul 2021

Het is nu echt superleuk!!!

emmers-bedrukken.nl
Door

emmers-bedrukken.nl

op 06 Jul 2021

We wensen je een leuk feestje

Reactie plaatsen