13 mei 2017 
1 min. leestijd

Studenten ontwerpen emmertaxi om volle emmers te vervoeren

Studenten ontwerpen emmertaxi om volle emmers te vervoeren

Vier studenten die de opleiding Bedrijfskunde& Agrifoodbusiness volgen aan de Aeres Hogeschool in Dronten hebben een zogenaamde Emmertaxi ontworpen. Een karretje waarmee boeren makkelijk volle melkemmers kunnen vervoeren, zonder te morsen.

emmertaxi-VVST-teamDe tweedejaars studenten zijn gestart met een marktonderzoek. Daaruit bleek behoefte aan zo’n handkarretje, volgens student Jurjen van Dam. “Er bestaat wel een zelfrijdend karretje waarmee je melk bij de kalveren kunt brengen, maar aan die Melktaxi hangt nog een pittig prijskaartje”, weet hij.

 

Frame voor zes emmers

De Emmertaxi is een vervoerssysteem waarin de 12 liter Kalver emmers gehangen kunnen worden. Het karretje bestaat uit een frame en een onderstel met twee wielen. Aan het frame worden de emmers gehangen, waardoor een boer zes emmers tegelijk kan vervoeren. De Emmertaxi wordt uitgerust met een veringsysteem zodat de melk niet uit de emmer klotst.

Dit product heeft als doel om melk naar de kalfjes te brengen zonder dat er meerdere keren op en neergelopen hoeft te worden én dat de melk, gewoonlijk in emmers getild, nu niet meer getild hoeft te worden. De emmertaxi kost 295 euro (inclusief btw) inclusief zes emmers.

Emmertaxi uitproberen

De Emmertaxi is nu op de markt en de eerste exemplaren zijn al verkocht. “Boeren kunnen de emmertaxi eerst een week uitproberen en vervolgens besluiten of ze ‘m daadwerkelijk willen aanschaffen. Dat werkt goed”, aldus Jurjen. De studenten verkopen de melkkar via hun studentenbedrijf VVST.

Beeld: VVST

Over de schrijver
Marc Dekkers (1972) is eigenaar van Emmers-bedrukken.nl en het communicatie- & evenementenbureau Comee. In 2012 heeft hij emmers-bedrukken.nl opgericht. Gespecialiseerd in het bedrukken van kunststof emmers. Door de jaren heen is het assortiment kunststof emmers uitgegroeid tot wellicht een van de grootste in Nederland. Verder voegt emmers-bedrukken.nl regelmatig nieuwe producten toe. Enkele voorbeelden zijn gereedschapsbakken, voerscheppen. Emmers-bedrukken.nl hecht grote waarde aan een goede kwaliteit drukwerk. Dat uit zich in een sterke hechting en lange levensduur. Zo zijn de bedrukte emmers en andere items, relatiegeschenken die jaren meegaan.
Reactie plaatsen