30 maart 2018 
1 min. leestijd

Vmbo Windroos wint GroenLintje met afval scheiden op school

Vmbo Windroos wint GroenLintje met afval scheiden op school

Meer en meer scholen zetten zich in voor het milieu en starten met afval scheiden. Ook bij Windroos, een vmbo school in Gorinchem en winnen daarmee een GroenLintje.

Afval scheiden op school Windroos

Afval scheiden op school Windroos_afvalbakken met PMD stickerWindroos is een kleinschalige Christelijke vmbo school in Gorinchem. “Op de Windroos willen we het goede voorbeeld geven als het om afvalscheiding gaat”, vertelt Pepijn Saarloos van de Windroos, “dat begint al in de aula, maar ook in de schoolwinkel en elders in de school. Zo dragen wij een steentje bij aan een schonere wereld.”

De Windroos heeft gekozen voor gekleurde 12 liter ECO emmers op tafels in de kantine, waarin het afval wordt gescheiden. Een oranje 12 liter emmer met een plastic-metaal-drankkarton (pmd) sticker en een grijze 12 liter emmer met een restafval sticker. Ook op de grotere afvalbakken die aan de muur hangen, hebben ze stickers geplakt. Zo kunnen de scholieren tijdens de pauzes hun afval direct aan tafel scheiden. De emmers worden voorzien van plastic zakjes, zodat de emmers schoon blijven. Na de pauzes rijdt men met een karretje waarop grotere bakken staan, langs de tafels en worden de emmers geleegd. “Het werkt heel goed en het afval wordt goed gescheiden door de kinderen”, aldus Pepijn.

Windroos wint GroenLintje 2018

Pepijn Saarloos en Kim Ottevanger van Windroos ontvangen Groenlintje

Pepijn Saarloos en Kim Ottevanger van Windroos ontvangen Groenlintje, foto Gorkums nieuws

Groenlinks Gorinchem reikte 11 maart een GroenLintje uit aan Gorinchemmers die op een positieve manier bijdragen aan groen en/of milieu in de stad. Voor deze aanmoedigingsprijs waren dit jaar 4 genomineerden, die door inwoners van Gorinchem zijn aangedragen. Een van de genomineerden waren Pepijn Saarloos en Kim Ottevanger van de Windroos, voor hun initiatief om afvalscheiding op school te bevorderen.
Uit de genomineerden zou GroenLinks een winnaar kiezen. Lijsttrekker Rutger van Breemen sprak de aanwezigen toe: “Het leuke aan het GroenLintje is dat er elk jaar weer nieuwe groene initiatieven voorgedragen worden, waarvan we niet wisten dat ze er waren! Zo zie je steeds weer hoeveel mensen zich inzetten voor natuur en milieu!”

Toen hij toekwam aan de bekendmaking van de winnaar, gaf Van Breemen toe dat het dit jaar extra moeilijk was. “We hebben er lang over moeten praten wie er nou moest winnen, want het zijn alle vier ontzettend goede én enorm uiteenlopende genomineerden!” legde de lijsttrekker uit. Uiteindelijk hebben de GroenLinksers daarom besloten dat de Windroos en de andere drie genomineerden een GroenLintje verdienen.

Over de schrijver
Marc Dekkers (1972) is eigenaar van Emmers-bedrukken.nl en het communicatie- & evenementenbureau Comee. In 2012 heeft hij emmers-bedrukken.nl opgericht. Gespecialiseerd in het bedrukken van kunststof emmers. Door de jaren heen is het assortiment kunststof emmers uitgegroeid tot wellicht een van de grootste in Nederland. Verder voegt emmers-bedrukken.nl regelmatig nieuwe producten toe. Enkele voorbeelden zijn gereedschapsbakken, voerscheppen. Emmers-bedrukken.nl hecht grote waarde aan een goede kwaliteit drukwerk. Dat uit zich in een sterke hechting en lange levensduur. Zo zijn de bedrukte emmers en andere items, relatiegeschenken die jaren meegaan.
Reactie plaatsen