23 januari 2020 
5 min. leestijd

Wat is het verschil tussen de 12 liter ECO emmer en de 12L AGRO emmer?

Wat is het verschil tussen de 12 liter ECO emmer en de 12L AGRO emmer?

Op zoek naar een 12 liter emmer? Dan heeft u bij emmers-bedrukken.nl keus uit een ruim assortiment. In dit artikel leggen we u uit wat de verschillen zijn tussen twee veel gevraagde varianten, namelijk de 12 liter ECO emmer en de 12 liter AGRO emmer.

Overeenkomsten ECO emmer en AGRO emmer

Eco emmer (links) en Agro emmer

Op het eerste oog lijken de twee emmers identiek. De 12 liter varianten van de AGRO en ECO emmers hebben namelijk diverse overeenkomsten. Het zijn degelijk en sterk. Ze hebben hetzelfde formaat van 31 x 24 x 24 cm (ø bovenkant x hoogte x ø onderkant).

Hun dikke hengsels (4,5 mm) zijn gemaakt van gegalvaniseerd ijzer en op dezelfde wijze aan de emmer bevestigd. Met een gebogen haak gaat de beugel door kunststof gegoten handvat oren van de emmer.

Eco emmer (links) en Agro emmer

Verschillen 12 liter ECO emmer en 12 liter AGRO emmer

Maar bij nadere bestudering van de twee type emmers, zijn er genoeg verschillen te vinden die de ECO emmer en de AGRO emmer hun eigen karakteristiek en functionaliteit geven.

Materiaal Emmer

De ECO is gemaakt van gerecycled kunststof Polyetheen (PE) en de AGRO emmer van nieuw materiaal namelijk polypropyleen (PP). Beide zijn het sterke emmers maar door het gebruik van verschillende kunststof krijgen zijn hun eigen karakter.
Polypropeen PP is een harde kunststof, de AGRO emmer is dan ook een harde emmer die je niet makkelijk kan buigen. De ECO emmer is gemaakt van Polyetheen (PE) en is flexibele emmer. Makkelijk in te drukken, maar als je los laat gaat de ECO ook weer makkelijk naar zijn oorspronkelijke vorm terug.
Door het gebruik van verschillende kunststoffen, krijgen de emmers ook andere unieke karakteristieken. Bijvoorbeeld bij het oppervlak. De ECO is mat van kleur, de AGRO glanzend. Hierdoor ziet de AGRO er chiquer uit, maar een nadeel is dat op een glanzend oppervlak krassen sneller zichtbaar zijn.

Kleuren en kenmerken

De AGRO heeft een kruisbodem wat zorgt voor een extra stevige bodem. En een opstaand randje aan de onderzijde, geeft betere grip als je de emmer aan de onderkant vastpakt. De bodem van de ECO emmer is voorzien van twee ringen, waarmee de emmer op de grond staat. De AGRO heeft dan ook een stevigere bodem dan de ECO.

Bodem Eco emmer

Bodem AGRO emmer

Qua maatvoering wordt in de ECO emmer een literinhoud aangegeven en in de AGRO staat een literinhoud, een Gallon en een Quart (qt) inhoud.

In kleuren emmers zit ook een groot verschil. De ECO is standaard verkrijgbaar in 9 kleuren, de AGRO in 20 kleuren. De kleuren van de ECO emmer zijn blauw (PMS ± 2728C), geel (PMS ± 130 C), groen (PMS ± 343 C), limoengroen (PMS ± 390), grijs (PMS ± 423C), oranje (PMS ± 1575 C), rood (PMS ± 1795 C), wit, zwart en eigen PMS kleuren zijn mogelijk vanaf 3000 stuks.

De AGRO emmer heeft een grotere variatie in kleuren, zoals beige/Ivoor (nr 25, ± Pantone 7499 C), blauw (nr 20, ± RAL 5015), blauw (nr 05, ± Pantone 293 C), lichtblauw/skyblauw (nr 06, ± Pantone 2995 C), donkerblauw (nr 44, ± RAL 5002), geel (nr 03, ± Pantone 130 C), licht geel (nr 18, ± Pantone 116 C), geel/oranje (nr 27), groen (nr 12, ± Pantone 356 C), lichtgroen (nr 14, ± Pantone 361 C), donkergroen (nr 13, ± Pantone 329 C), grijs (nr 11, ± Pantone 422 C), oranje (nr 08, Pantone ± 021C), paars (nr 24), rood (nr09, ± Warm Red C), roze, transparant/naturel (nr 04), turquoise (nr 29), wit (nr 02) en zwart (nr 01).

Wat zeggen klanten over deze emmers

Leverancier van elektrotechnische materialen: “De AGRO emmers is van steviger plastic en heeft een versterkte bodem. In sommige toepassingen gaat die beduidend beter zijn. Ik geef je graag ook mee wat de toepassing voor onze emmers zal zijn en waarom de ECO-variant in dit geval voor ons de beste keuze is (afgezien van de prijs). Wij gaan ze uitdelen aan klanten, voornamelijk aannemers uit de elektro-installatie branche. Voor de toepassing van allround bouwemmer weet ik uit ervaring dat ze beter uit iets flexibeler plastic gemaakt zijn dan uit zeer stug materiaal. Naar mijn mening gaan de AGRO-emmers waarschijnlijk sneller sneuvelen op een werf dan de ECO-versie ondanks dat de AGRO van steviger materiaal gemaakt is. Een voorbeeld: als men ze gebruikt om kleine hoeveelheden mortel of gips aan te maken. Als deze na gebruik niet voldoende schoongemaakt worden, dan blijft residu plakken aan de wand en bodem. Bij een volgend gebruik klopt men meestal het residu los door stevig te meppen aan de buitenkant van de emmer. Als het plastic onvoldoende kan meebewegen is de kans groot dat de emmer sneller breekt.”

Veevoederbedrijf: “We geven de emmers aan onze klanten die ze in de stal gebruiken. In het verleden hebben wij de ECO gehad maar we geven de voorkeur aan de AGRO emmer omdat die steviger is.”

AGRO en ECO emmer bedrukken

Beide emmers kunnen worden bedrukt met uw logo in 1-4 kleuren op 1 zijde of 2 zijden/rondom. Vanaf 100 stuks kan uw eigen opdruk worden aangebracht. Levertijd met bedrukking is voor de ECO emmers circa 2 weken en voor de AGRO emmer circa 3-4 weken.

Kiest u de AGRO of ECO emmer?

Welke emmer kiest u? De keuze kan afhangen van bijvoorbeeld de branche waarin u werkt, de functionele eisen en/of de gewenste kleur. De AGRO emmer is vanwege zijn harde kunststof een geliefd model in de AGRO sector, paardenbranche en veesector. De ECO emmers zij weer geliefd in de bouw door zijn aantrekkelijke prijs en flexibiliteit van de emmer.
Is duurzaamheid voor u belangrijk, dan is de ECO emmer met zijn gerecycled kunststof zeer geschikt.
Het kan ook afhangen van persoonlijke voorkeur. Zoekt u een chique uitziende emmer, dan kiest u wellicht voor de AGRO. Of bent u op zoek naar een kleur emmer die past bij uw huisstijl. Dan is er in de kleurenvariatie van de ECO en de nog grotere variatie aan kleuren van de AGRO, zeker een bijpassende kleur te vinden.

We zetten de voornaamste verschillen en overeenkomsten nog eens voor u op een rij:

ECO AGRO
Inhoud 12 liter 12 liter
Gewicht 414 gram 448 gram
Afmeting(ø bovenkant x hoogte x ø onderkant) 31 x 24 x 24 cm 31 x 24 x 24 cm
Beugel 4,5 mm gegalvaniseerd ijzer 4,5 mm gegalvaniseerd ijzer
Kleur 9 kleuren 20 kleuren
Maatvoering liter inhoud liter, gallon en quart inhoud
Bodem ringbodem kruisbodem, opstaande rand
Bedrukking (1 zijde of 2 zijden/rondom) 1-4 kleuren 1-4 kleuren
Levertijd onbedrukt ca 2-4 dagen ca 2-4 dagen
Levertijd bedrukt ca 2 weken, spoed in overleg ca 3-4 weken, spoed in overleg

 

Wanneer u opzoek bent naar een 12 liter ECO emmer of 12 liter AGRO emmer bedrukt of onbedrukt, dan bent u bij Emmers-bedrukken aan het goede adres! Heeft u een keuze gemaakt of wellicht nog vragen, neem gerust contact met ons op en klik hier.

Over de schrijver
Marc Dekkers (1972) is eigenaar van Emmers-bedrukken.nl en het communicatie- & evenementenbureau Comee. In 2012 heeft hij emmers-bedrukken.nl opgericht. Gespecialiseerd in het bedrukken van kunststof emmers. Door de jaren heen is het assortiment kunststof emmers uitgegroeid tot wellicht een van de grootste in Nederland. Verder voegt emmers-bedrukken.nl regelmatig nieuwe producten toe. Enkele voorbeelden zijn gereedschapsbakken, voerscheppen. Emmers-bedrukken.nl hecht grote waarde aan een goede kwaliteit drukwerk. Dat uit zich in een sterke hechting en lange levensduur. Zo zijn de bedrukte emmers en andere items, relatiegeschenken die jaren meegaan.
Reactie plaatsen