14 juli 2017 
2 min. leestijd

300 emmertjes water halen op verjaardag Haven Breda

300 emmertjes water halen op verjaardag Haven Breda
spandoek 300 emmertjes water van seelig noord tot weelig zuid

foto: © Perry Roovers / MaRicMedia

Met het evenement 300 emmertjes water halen wordt de 10e verjaardag van de haven in Breda gevierd. Honderdvijftig deelnemers hevelen over een afstand van driehonderd meter de 5 liter emmertjes met water van de Mark naar de Haven in Breda.

De haven van Breda 10 jaar

De haven van Breda is gelegen in de binnenstad van Breda. Zij ligt bij het Spanjaardsgat, niet ver van de Havermarkt, Vismarktstraat en de Grote Kerk. De haven was oorspronkelijk een stuk van de rivier de Mark, waaraan Breda zijn oorsprong te danken heeft. Tussen 1965 en 2007 was de haven gedempt. Niet iedereen was even tevreden met de gedempte haven. Pas zo’n 25 jaar later besluit het stadsbestuur de haven en de Mark opnieuw uit te graven. In het laatste weekend van juni 2007 werd de haven opnieuw geopend en deze vormt nu een belangrijk onderdeel van de binnenstad. Ze heeft een lage kade waar boten kunnen aanmeren, met daarboven horeca met terrassen. Daarnaast varen rondvaartboten vanuit de haven langs het Spanjaardsgat over de singels.

300 emmertjes water halen

Het is tien jaar geleden dat de Haven werd heropend en begonnen werd met de verbinding tussen de Mark en de Haven. Die driehonderd meter loopt van het hoekje van de Markendaalseweg, binnendoor over de parkeerplaats van het voormalige UWV-kantoor, via het terrein rond de Seeligkazerne, naar de Mark.

Bredase Wethouder Alfred Arbouw haalde het eerste emmertje uit de Mark, daarna volgde er nog 299. Met het doorgeven van emmertjes water werd gesymboliseerd dat het water definitief terugkeert in de stad. ,,Dit is een historisch moment voor de stad”, zegt Arbouw. ,,We kijken vol symboliek terug, maar vooral naar de toekomst.”

Leden van diverse koren uit Breda begeleidden deze menselijke lint -,,want dit gaat straks een levendig gebied worden”, aldus organisator Lisette Spee- met liedjes die met water te maken hadden.

Bredase wethouder Alfred Arbouw leegt zijn Emmertje in de Mark.

foto: © Perry Roovers / MaRicMedia

Rij mensen hevelen emmertjes water over van de Mark naar de Haven in Breda

foto: © Perry Roovers / MaRicMedia

twee heren hevelen emmer over tijdens 300 emmertjes water halen

rood 300 emmertjes water halen emmer

300 emmertjes water halen-banner

Over de schrijver
Marc Dekkers (1972) is eigenaar van Emmers-bedrukken.nl en het communicatie- & evenementenbureau Comee. In 2012 heeft hij emmers-bedrukken.nl opgericht. Gespecialiseerd in het bedrukken van kunststof emmers. Door de jaren heen is het assortiment kunststof emmers uitgegroeid tot wellicht een van de grootste in Nederland. Verder voegt emmers-bedrukken.nl regelmatig nieuwe producten toe. Enkele voorbeelden zijn gereedschapsbakken, voerscheppen. Emmers-bedrukken.nl hecht grote waarde aan een goede kwaliteit drukwerk. Dat uit zich in een sterke hechting en lange levensduur. Zo zijn de bedrukte emmers en andere items, relatiegeschenken die jaren meegaan.
Reactie plaatsen