29 november 2016 
0 min. leestijd

Afvalinzamelingsacties zetten Eco emmers in

Afvalinzamelingsacties zetten Eco emmers in

Tal van afvalinzameling initiatieven zetten Eco emmers in voor het verzamelen van afval. Op scholen, langs stranden, in wijken worden de van gerecylced materiaal gemaakte emmers gebruikt.

 

Emmers voor Schoonmaakactie Nederlandse stranden

Een voorbeeld van een schoonmaakactie langs het strand is Expeditie Juttersgeluk. Juttersgeluk organiseert deze actie waarbij in tal van kustgemeenten het strand wordt schoongemaakt. Met hulp van de Eco emmers wordt het afval verzameld.

 

Scholen zet emmers in om restafval te verzamelen

De afvalstroom die scholen produceren is groot. En bij veel scholen wordt dit afval niet of nauwelijks gescheiden. In samenwerking met de gemeente Helmond heeft de OBS Brandevoort zich hard gemaakt om als eerste school in Helmond afval te verminderen en te scheiden. Het afval wordt in de klas gescheiden ingezameld: papier, PMD, groen en (zo min mogelijk) restafval in afvalemmers van gerecycled plastic. Deze emmers waren voorzien van afval recycling stickers. Hiermee wordt het percentage restafval van 100% naar 10% teruggebracht, nagenoeg zonder instructie.

 

Bewoners ruimen zwerfvuil op met hulp van emmers

Een ander voorbeeld waarbij emmers worden ingezet, is het initiatief van de bewonerscommissie in Oosterwolde-Zuid om zwerfvuil op te ruimen. Al jaren maakt een groep van vrijwilligers de wijk schoon. Het zwerfvuil wordt tegenwoordig verzameld met groene emmers. ,,Een emmer is veel handiger dan een plastic zak”, aldus de voorzitter van de bewonerscommissie.

 

Al deze mooie initiatieven zorgen dat Nederland een stukje schoner wordt. Hopelijk zullen nog vele afvalinzamelingsacties volgen.

Over de schrijver
Marc Dekkers (1972) is eigenaar van Emmers-bedrukken.nl en het communicatie- & evenementenbureau Comee. In 2012 heeft hij emmers-bedrukken.nl opgericht. Gespecialiseerd in het bedrukken van kunststof emmers. Door de jaren heen is het assortiment kunststof emmers uitgegroeid tot wellicht een van de grootste in Nederland. Verder voegt emmers-bedrukken.nl regelmatig nieuwe producten toe. Enkele voorbeelden zijn gereedschapsbakken, voerscheppen. Emmers-bedrukken.nl hecht grote waarde aan een goede kwaliteit drukwerk. Dat uit zich in een sterke hechting en lange levensduur. Zo zijn de bedrukte emmers en andere items, relatiegeschenken die jaren meegaan.
Reactie plaatsen