19 november 2016 
0 min. leestijd

Gratis strooizout halen

Gratis strooizout halen

In de wintermaanden verstrekken veel gemeenten gratis strooizout aan burgers en instellingen.

Hevige sneeuw en gladheid kunnen grote problemen in het verkeer veroorzaken. Gladheidsbestrijding is een taak waarvoor de gemeente en de inwoners samen verantwoordelijk zijn. De gemeente is verantwoordelijk voor het bestrijden van gladheid en het sneeuw- en ijsvrij houden van wegen, fietspaden en winkelcentra. Inwoners en gebruikers van gebouwen of vaartuigen dienen de toegang en de stoep ervoor over een breedte van twee meter ijs- en sneeuwvrij te maken.

Diverse gemeentes verstrekken daarom gratis strooizout/zand aan burgers en instellingen in de stad. Vaak zit daar wel een maximum aan van bv 1 zak of 10 liter per persoon). En je dient ook vaak een eigen emmer mee te nemen.
Hiermee ondersteunt de gemeente initiatieven van inwoners die hun eigen stoep schoon willen houden (of uiteraard die van hun buren, als ze weg zijn of fysieke beperkingen hebben).

Gratis strooizout halen bij gemeenten

Bij tal van gemeenten kunt u gratis strooizout verkrijgen. Wij hebben voor u een groot aantal gemeenten die gratis strooizout verstrekken op een rij gezet.

 

Verstrekt uw gemeente ook gratis strooizout, maar staat deze niet in de lijst vermeld? Laat het ons dan weten en plaats onderstaand een reactie.

Over de schrijver
Marc Dekkers (1972) is eigenaar van Emmers-bedrukken.nl en het communicatie- & evenementenbureau Comee. In 2012 heeft hij emmers-bedrukken.nl opgericht. Gespecialiseerd in het bedrukken van kunststof emmers. Door de jaren heen is het assortiment kunststof emmers uitgegroeid tot wellicht een van de grootste in Nederland. Verder voegt emmers-bedrukken.nl regelmatig nieuwe producten toe. Enkele voorbeelden zijn gereedschapsbakken, voerscheppen. Emmers-bedrukken.nl hecht grote waarde aan een goede kwaliteit drukwerk. Dat uit zich in een sterke hechting en lange levensduur. Zo zijn de bedrukte emmers en andere items, relatiegeschenken die jaren meegaan.
Reactie plaatsen