26 maart 2024 
0 min. leestijd

Meerlanden deelt gratis compost uit tijdens Compostdag 2024

Meerlanden deelt gratis compost uit tijdens Compostdag 2024

Zaterdag 23 maart 2024 was het weer de Landelijke Compostdag. Om inwoners te bedanken voor het goed scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (gft), deelde Meerlanden gratis compost uit. MeerCompost is een natuurlijke bodemverbeteraar, die de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert.


Dit jaar heeft Meerlanden een nieuwe aanpak gehanteerd, waarbij inwoners zelf compost konden scheppen in plaats van vooraf verpakte zakken mee te nemen.

Inwoners uit de gehele regio waren goed voorbereid op deze gelegenheid, met teiltjes, emmers en zakken in de aanslag. Voor degenen die niet voorbereid waren, waren er gelukkig jutte zakken en Meerlanden emmers beschikbaar gesteld. Deze 12 liter Eco emmers zijn gemaakt van gerecycled kunststof.


Door deze gezamenlijke inspanning dragen we bij aan een duurzamere toekomst en laten we zien dat kleine acties zoals het scheiden van GFT-afval een groot verschil kunnen maken voor het milieu en onze leefomgeving.


Meerlanden zamelt, verwerkt, hergebruikt en recycled afval- en grondstoffen. Ook verzorgen ze het groenbeheer, reinigen straten, strooien bij gladheid én nog veel meer. Hiermee dragen ze bij aan een circulaire en biodiverse leefomgeving in een groot aantal regio’s.


Over de schrijver
Marc Dekkers (1972) is eigenaar van Emmers-bedrukken.nl en het communicatie- & evenementenbureau Comee.In 2012 heeft hij emmers-bedrukken.nl opgericht. Gespecialiseerd in het bedrukken van kunststof emmers. Door de jaren heen is het assortiment kunststof emmers uitgegroeid tot wellicht een van de grootste in Nederland. Verder voegt emmers-bedrukken.nl regelmatig nieuwe producten toe. Enkele voorbeelden zijn gereedschapsbakken, voerscheppen. Emmers-bedrukken.nl hecht grote waarde aan een goede kwaliteit drukwerk. Dat uit zich in een sterke hechting en lange levensduur. Zo zijn de bedrukte emmers en andere items, relatiegeschenken die jaren meegaan.
Reactie plaatsen