30 januari 2016 
3 min. leestijd

Tips voor leuke kinderspelletjes met een emmer tijdens koningsdag

Tips voor leuke kinderspelletjes met een emmer tijdens koningsdag

Wij hebben enkele leuke kinderspelletjes met een emmer voor u op een rij gezet. Leuk als u bijvoorbeeld als Oranjevereniging, buurtvereniging of met de bewoners uit de straat tijdens Koningsdag activiteiten voor de kinderen organiseert. Uiteraard passen onze oranje emmers of met Oranje bedrukte emmers uitstekend bij de Oranje activiteiten.

Eco emmer_oranje-Koningsdag-1

Tips voor leuke kinderspelletjes met een emmer

 1. Bal in emmer
  De kinderen gaan vanaf de pion met de bal proberen in de emmer te gooien. Elke keer als de dit lukt, wanneer de bal in de emmer komt, verschuift men de emmer verder weg zodat het spel moeilijker wordt.
 2. Cup King
  Speel het spel Cup King. Bouw met gekleurde cups je eigen driedimensionale piramide. Gebruik voor een buitenactiviteit bijvoorbeeld echte emmers.
 3. Waterbommen gooien
  Vul een aantal emmers met waterbommen. De kinderen moeten een vraag beantwoorden of een opdrachtje doen.  Hebben ze het goede antwoord gegeven, dan mogen ze een vrijwillig ‘slachtoffer’ met bommetjes bekogelen.witte emmers, 12 liter emmers met oranje kroon voor koningsdag
 4. Waterdragen (1)
  Nodig: plastic/kartonnen bekers of bakjes, twee emmers per team, mooi wéér en een grasveld! De kinderen verdelen in een aantal gelijke rijen. Aan het begin van de rij een volle emmer water zetten en aan het eind van de rij een lege. Alle kinderen moeten gaan zitten en een beker tussen hun voeten klemmen. Het eerste kind vult de beker met water uit de emmer en probeert het water met de voeten in de beker van het tweede kind te gieten. (Voor jongere kinderen is het met de hand overgieten al lastig genoeg!) Zo ga je verder tot de laatste van de rij het water in de emmer kan gieten. De rij die binnen de afgesproken tijd, het meeste water overbrengt heeft gewonnen.
 5. Waterdragen (2)
  Een parkoer leggen 2 kleuters af met kleine hindernissen. In de hand houden ze een bekertje water vast en proberen dit heelhuids over te brengen. Welke kleuter heeft nog het meeste water in het bekertje zitten.
  Een variatie op dit spel is kan gespeeld worden met kleine jukken (een stok met 2 emmertjes aan een touw eraan).
  Materialen: 4 pilonnen, 2 emmers met water, 8 plastic bekertjes of 2 kleine jukken.
 6. Zand in je hand
  Dit spel gaat op dezelfde manier als ‘waterdragen’ (hierboven beschreven) maar dan brengen de kinderen zo snel en zoveel mogelijk zand over naar de andere emmer. De eerste mag met twee handen zand uit de emmer scheppen en doorgeven. Na een paar minuten ‘meten’.
 7. Waterstapelen
  Kleuters proberen een toren te bouwen van plastic bekertjes die met water gevuld zijn. Welke kleuter bouwt de hoogste toren voordat hij omvalt!
  Materiaal: 4 emmers, 50 plastic bekertjes en twee tafels.
 8. Waterballonspelen
  Kleuters vinden ballonnen altijd leuk. Met waterballonnen valt nog meer te beleven, je moet er wel rekening meehouden dat deze ballonnen wat duurder zijn en dat je wat werk moet verzetten om ze te vullen (dus het kost ook wel wat tijd!). Twee spellen die leuk zijn om te spelen zijn;
  – Geblindoekt waterballon mikken in een emmer zonder dat ze kapot gaan (individueel spel).
  – Waterballon overgooien in een kring en wachten wie er nat wordt. Hiervoor kun je in de winkel ook een prikklokbal kopen (in de bal doe je de waterballon en na een minuut wordt in de bal de ballon lek geprikt).
  Materialen: 100 waterballonnen, 1 theedoek, 1 emmer, 1 prikklokbal.
 9. Koeienvlaaienspel
  Koeienvlaaien is vies maar wel leuk. Kleuters moeten bij dit spel modder vanuit de emmer (of zandbak) scheppen in een bekertje en dit zo snel mogelijk overbrengen naar de kleine emmer die iets verderop staat. Welke kleuter brengt het snelst drie keer een bekertje koeienvlaai modder over.
  Materialen: 2 grote emmers, 2 kleine emmers en 2 plastic schepjes.
 10. Kippennest
  De kip is haar eieren kwijt en vraagt of de kleuters ze willen gaan zoeken en snel in het nest (mand/emmer) willen leggen. Verstop de eieren over het terrein en laat de kleuters niet al te moeilijk zoeken. Zij vinden dit prachtig. Op dit spel kun je variëren door te kijken welke kleuter het snelst de eieren in het nest heeft verzameld. Ook kun je er een mikspel van maken; gooi de eieren vanaf een kleine afstand in het nest.
  Materialen: 1 mand (of emmer), 6 houten of plastic eieren, 1 pilon.
 11. Stoepkrijten
  Vul een emmer met stoepkrijt en kinderen kunnen heerlijk stoepkrijten. Hebben uw activiteiten een bepaald thema, dan kunt u bijvoorbeeld enkele voorbeelden uitprinten die de kinderen kunnen natekenen.
  TIP: Maak zelf stoepkrijt.
 12. Emmer werpen
  Zet een aantal emmers bij elkaar en geef de emmers punten. Laat de kinderen van een afstand met een (tennis)bal in de emmers gooien. Variatie: Ringen om lege flessen heen werpen.
 13. Grabbelton
  Vul een emmer met leuke kleine cadeautjes. De winnaars van bovenstaande spellen, kunnen een cadeautje grabbelen uit de emmer.

Suggesties kinderspelletjes met een emmer

Heeft u suggesties voor kinderspelletjes met een emmer, welke leuk zijn voor oranje activiteiten of een buurtfeest, plaats dan gerust een reactie.

Over de schrijver
Marc Dekkers (1972) is eigenaar van Emmers-bedrukken.nl en het communicatie- & evenementenbureau Comee.In 2012 heeft hij emmers-bedrukken.nl opgericht. Gespecialiseerd in het bedrukken van kunststof emmers. Door de jaren heen is het assortiment kunststof emmers uitgegroeid tot wellicht een van de grootste in Nederland. Verder voegt emmers-bedrukken.nl regelmatig nieuwe producten toe. Enkele voorbeelden zijn gereedschapsbakken, voerscheppen. Emmers-bedrukken.nl hecht grote waarde aan een goede kwaliteit drukwerk. Dat uit zich in een sterke hechting en lange levensduur. Zo zijn de bedrukte emmers en andere items, relatiegeschenken die jaren meegaan.
Reactie plaatsen