Page content

Wat zijn de verschillen tussen PE en PP kunststof emmers?

Wat zijn de verschillen tussen PE en PP kunststof emmers?

Kunststof (of plastic) emmers zijn gemaakt van Polyetheen (PE) of Polypropeen (PP). Dat zijn verschillende soorten kunststoffen met verschillende eigenschappen. PP is een hardere kunststof en PE is taaier. In dit artikel leggen we uit wat de verschillen zijn.

Polypropeen PP en Polyetheen PE zijn bekende kunststoffen die veel worden gebruikt en die vallen onder de thermoplasten. Dit zijn kunststoffen die doormiddel van warmte vervormd kunnen worden. Beide kunststoffen zijn daarmee uitermate geschikt voor het maken van emmers.

De eigenschappen van kunststoffen zijn echter wel verschillend wat er voor zorgt dat een bepaalde kunststoffen juist wel of juist niet geschikt zijn voor een specifieke toepassing.

Wat is Polyetheen, ofwel PE kunststof?

Polyetheen is een polymeer en is een kunststof. Deze kunststof wordt het meeste verwerkt van alle kunststoffen die er bestaan. Polyetheen wordt ook wel afgekort met PE. De oude naam van deze kunststof is polyethyleen, deze naam wordt in de praktijk nog veel gebruikt. PE bevat vrijwel alleen koolstof en waterstof. Hierdoor komen tijdens een verbranding geen giftige stoffen vrij. PE wordt onder andere gebruikt als grondstof voor het maken van emmers, maar ook tassen en speelgoed.

Wat is Polypropeen oftewel PP kunststof?

Polypropeen wordt ook wel afgekort met PP. Deze kunststof is behoorlijk hard en dat maakt het geschikt voor diverse toepassingen. Polypropeen wordt naast emmers onder andere ook gebruikt voor containers voor vloeistoffen zoals jerrycans of voor babyflesjes en broodtrommels.

PP is ook beter bestand tegen agressieve chemische stoffen dan PE.

Emmer van PE en emmer van PP

In ons assortiment hebben wij emmers gemaakt van PE en emmers gemaakt van PP. Dat zorgt ervoor dat de emmer zijn eigen karakter krijgt. Een mooi voorbeeld van de verschillende gebruikte kunststoffen is in de 12 liter emmers categorie. Daarbij hebben we bijvoorbeeld de 12 liter Eco emmer gemaakt van gerecycled kunststof Polyetheen (PE) en de 12 liter AGRO emmer die is gemaakt nieuw kunststof polypropyleen (PP).

null

12L Eco emmer van PE kunststof

null

12L Agro emmer van PP kunststof

Op het eerste oog geen groot verschil te zien. Beide zijn het sterke emmers maar door het gebruik van verschillende kunststof krijgen zijn hun eigen karakter.  De ECO emmer is eens stevige maar flexibele emmer. Makkelijk in te drukken, en als je loslaat gaat de ECO ook weer makkelijk naar zijn oorspronkelijke vorm terug. De AGRO emmer is door de PP een zeer stevige maar ook harde kunststof emmer die je niet makkelijk kan buigen. In “wat is het verschil tussen de 12L Eco en de 12L Agro emmer” lees je meer over beide emmers.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Wat zijn de verschillen tussen PE en PP kunststof emmers?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.