23 april 2020 
3 min. leestijd

Koningsdag spelletjes voor thuis: leuke spelletjes met emmers om thuis te spelen

Koningsdag spelletjes voor thuis: leuke spelletjes met emmers om thuis te spelen

Dit jaar vieren we koningsdag gewoon lekker thuis, want een vrijmarkt of feestje is er nu even niet bij. We maken het thuis gezellig en spelen spelletjes thuis. Daarom hebben we voor jou een paar leuke spelletjes met speelgoedemmers voor koningsdag op een rij gezet. Deze kunnen zowel binnen als buiten in de tuin worden gespeeld en zijn geschikt voor kinderen van 3-12 jaar. En ze zijn voor de ouders zeker zo leuk!

Emmers gooien

Het al oude blikgooien kan ook met emmertjes. Stapel 10 emmertjes op elkaar. Probeer in 3 beurten alle emmers om te gooien.

Tip: haal het hengsel van de emmer, daarmee zijn de emmers makkelijker op zijn kop te stapelen. Bij de 1L speelgoedemmertjes (art. 00200) kan je het hengsel heel makkelijk van de emmer afhalen en er ook weer terug opzetten, zonder dat de emmer of hengsel beschadigd.

Benodigdheden:

 

Balletje Balletje met emmers

Je hebt nodig een klein balletje en drie kleine emmertjes. Plaats het balletje onder een van de emmers. Verwissel de drie emmertjes diverse keren van plaats. En hoe sneller je ze kan wisselen hoe moeilijker het wordt.

Variatie: Wil je het extra moeilijk maken. Gebruik dan twee emmertjes van dezelfde kleur en 1 van een andere kleur. Vraag aan diegene die het moet raden of het hiermee makkelijker of moeilijker wordt. Geef hem daarna de opdracht om te raden onder welke emmer het balletje zit en daarbij te tellen hoe vaak de afwijkende kleur emmer van plek wordt verwisseld.

Benodigdheden:

 

Toren bouwen van emmers (1)

Bouw een toren van emmers door ze op elkaar te zetten. Je mag maar 1 emmers als onderlaag op de grond zetten. Hoe meer emmers je op elkaar weet te stapelen, die wint. Voor dit spel zijn de 1,5 liter speelgoedemmertjes (art. 00201) zeer geschikt.

Benodigdheden:

 

 

Toren bouwen van emmers (2)

Bouw een toren door de emmers op zijn kop op elkaar te stapelen. Je mag zelf kiezen hoeveel emmers je als eerste laag op de grond zet. Maar uiteindelijk wint diegene die met het minst aantal emmers de meeste emmerlagen heeft weten te stapelen.

Benodigdheden:

 

Bowlen met emmers

Met emmertje kan je leuk bowlen in de tuin. Zet de emmertjes in 4 rijen. 1 emmer op de 1e rij, 2 emmers op de 2e rij, 3 op de 3e rij en 4 op de 4e rij. Gooi in maximaal 3 worpen en probeer de meeste emmers om te gooien.

Je kan ook de puntentelling zoals bij bowlen hanteren. Dan krijgt elke deelnemer 10 beurten met maximaal 3 worpen.

Elke omvergeworpen emmer levert één punt op. Als een speler een strike geworpen heeft, krijgt hij de punten van de twee worpen erna bij de tien punten van de strike zelf. Zo kan een strike dus maximaal 30 punten opleveren. Bij een spare komt er maar één worp extra bij.

Game: Een game bestaat uit een serie van 10 frames.

Frame: Een serie van maximaal 3 worpen.

Strike: Het omgooien van alle 10 pins (emmers) in de 1e worp, in 1 frame.

Spare: Het omgooien van alle 10 pins (emmers) in 2 worpen, in 1 frame.

 

Variatie: zet de emmers op zijn kop op de grond. Daarmee wordt het omvergooien van de emmers een stuk moeilijker.

Benodigdheden:

Andere spelletjes

Kijk voor nog meer spelletjes met emmers ook eens op onze eerdere blog leuke kinderspelletjes met emmers voor koningsdag. Daarin staan diverse spelletjes die je op straat kan spelen, maar ook gewoon thuis in de tuin kan spelen. En als het nu heel mooi weer wordt, en zo zijn de weerverwachtingen wel, dan hebben we ook 20+ leuke waterspelletjes voor buiten.

Speelgoedemmers kopen

Zoek je speelgoedemmertjes waarmee je kinderen thuis leuke koningsdag spelletjes kunnen spelen? Met de kleine smurf onder de speelgoedemmers, de 1 liter speelgoedemmer, (art. 00200) en zijn broer, de 1,5 liter speelgoedemmer, (art. 00201) zijn vele leuke spelletjes te spelen. De emmers zijn verkrijgbaar in het rood, blauw, groen en geel. Veel speelplezier!

Over de schrijver
Marc Dekkers (1972) is eigenaar van Emmers-bedrukken.nl en het communicatie- & evenementenbureau Comee. In 2012 heeft hij emmers-bedrukken.nl opgericht. Gespecialiseerd in het bedrukken van kunststof emmers. Door de jaren heen is het assortiment kunststof emmers uitgegroeid tot wellicht een van de grootste in Nederland. Verder voegt emmers-bedrukken.nl regelmatig nieuwe producten toe. Enkele voorbeelden zijn gereedschapsbakken, voerscheppen. Emmers-bedrukken.nl hecht grote waarde aan een goede kwaliteit drukwerk. Dat uit zich in een sterke hechting en lange levensduur. Zo zijn de bedrukte emmers en andere items, relatiegeschenken die jaren meegaan.
Reactie plaatsen